Learnmore Tavengwa ‘Single Song’ live stream

HARRE, Zimbabwe – Learnmore Tavengwa Evangelista és kórus igazgató minden évben megszervezi a One Voice koncertet, amely összehozza a különböző kórusokat egész Zimbabwe-ből, kihasználva az istentisztelet-zene erejét.

A COVID-19 korlátozások kiküszöbölésére Tavengwa a live stream adta lehetőségét alkalmazta, mely mellett egy zene is felvételre került másik 5 nemzettel. Összefogásban előadták a ‘Hope in Christ’ dalt, a gospel énekesek pedig Zimbabweből, Zambiából, Ugandából, Botswanaból, Dél-Afrikából és Nigériából érkeztek.

Az élő közvetítés előadásainak megvilágítását az Epic Sets fénytervezője, Nicolas ‘Nicky’ Sintara dizájnolta, melyhez több, mint 50 Chauvet DJ eszközt használt fel – szem előtt tartva a sokoldalúságot és a színvisszaadási teljesítményt. Az alkalmazott eszközökkel sikerült elérnie a telített színek változatos kavalkádját, kiemelve a szereplőket.

A megadott paraméterekhez és a live stream képernyőjéhez igazítva 44 darab SlimPAR Q12 RGBA lámpát használt, mely a színek széles skáláját biztosította, mindamellett pedig csendes működést és alacsonyprofilú kivitelt adott.

A háttér- és előtér-fények mellett beam lámpákat is használt, melyek a trussokra kerültek fel: 5 db Intimidator Hybrid 140SR. Ezek biztosították a dinamikus megvilágítást és a kellő hangulat létrehozását, valamint a színpad mélységét. Az effektek láthatóságát két Hurricane Haze 4D biztosította folyamatos működéssel.

“Mint tervező, szeretem ezeket az eszközöket, mert igazi élő színeket hoznak létre” – mondta Sintara. “Egy ilyen műsorban minden a környezetről szól, amit a színekkel, a gobókkal és az éles mozgásokkal lehet a legjobban kiemelni. A színpadkép megálmodása után könnyedén kivitelezhető volt és senkinek sem okozott csalódást.”