Ebben együtt vagyunk

Camborne, Cownwall, UK – “Ebben együtt vagyunk” – ez a világon a közösségek felkiáltása volt, miközben a COVID-19 járvány jelentette kihívásokkal küzdenek. Andy Tugby ezzel nemrég azonosult, majd otthonát inspiráló szimbólummá varázsolta egy délnyugat-angliai kisvárosban.

SoundONE Disco nevű cégének tevékenységei a tilalmak miatt leálltak, így Tugby a kihasználatlan ChauvetDJ lámpáival megvilágította 160 éves házát, a homlokzatra pedig egy ‘NHS’ displayt rakott.

“Úgy éreztem, hogy ez egy szép gesztus lenne a szomszédaim számára” – nyilatkozta Tugby. “20 órakor az emberek kijönnek, hogy szurkoljanak az NHS feliratnak, amely őket is támogatja és pozitív szimbólumként szolgál számukra is.”

DJ Sam Luke Barns-szal együttműködve Tugby négy kihasználatlan akkumulátoros Freedom Stick RGB-t helyezett el a négy hálószobás családi házának elülső oldalán, további hármat pedig a ház oldalában. Az egységek 32db SMD LED-jének erőteljes világítása egyenletes színmezőt képzett az épület teljes szélességében.

A display-re négy darab Intimidator SPOT 475Z IRC-t irányított, melyek a 180 wattos LED fényforrásuknak és a szűk fénysugaruknak köszönhetően még látványosabbá tették a fényorgiát.

Tugby és Barns vigyázott arra, hogy a ház ablaka alatt lévő területet sötéten hagyja, így érvényesítve a felső kék lámpákat. Arra is gondjuk volt, hogy a fény a legkevésbé zavarja a szomszédokat. “Nem akartam, hogy a fény bárki számára is zavaró legyen a környéken.” – mondta Tugby.

Nem kellett aggódnia emiatt, éppen ellenkezőleg, a Light It Blue alkotására adott válasz elsöprően pozitív volt, rengeteg fénykép készült és osztották meg a közösségi médiákban. Tugby ezzel az installációval bekerült a Cronwall Live hősei közé és a 14-ik helyen áll.

“Nagyon jó érzés volt ezt létrehozni és nagyon örültünk, hogy ennyi szomszédunk is üdvözölte ezt” – mondta Tugby, ezzel bizonyítva, hogy a közösséggel ezt tényleg együtt fogják csinálni.