Emeljük a tétet: Live stream és drive-in koncert

CALI, KOLUMBIA – a Drive-in koncertek népszerűvé válása mellett az élő közvetítésű műsorok is kezdenek teret hódítani a COVID-19 karanténok miatt. Az Orbit Eventos idén szeptemberben ötvözte a két formátumot egy hibrid-show-ban, amely a rajongóknak azt a választási lehetőséget kínálta, hogy otthon nézhették élőben vagy élvezhették az autójukból a helyszínen.
Az Orbit Eventos a híres kolumbiai producerrel kollaborált, Ricardo Ruiz-zal, aki olyan latin sztárokkal dolgozott együtt, mint Justin Quiles, Darkiel, Victor Manuelle vagy a Grupo Niche. Cali városától délre, egy parkban hozta létre a dupla kivitelű show-t. Bár a két órás rendezvény mindkét világ legjobbjait kínálta a rajongóknak, mégis különleges aggályokat vetett fel Milton de la Cruz világítástervezőnél, akinek egyensúlyba kellett hozni a merész megjelenés kialakításának követelményeit.

“Számomra, mint világítástervezőnek az volt a kihívás, hogy tegyek valamit, ami bevonzza a drive-in közönséget, ugyanakkor megvilágítja a színpadot, mintha TV-stúdió lenne” – mondta de la Cruz. “Izgalmat kellett keltenem a színpadon, miközben a kamerák számára is baráti fények kellettek.”

Az Orbit Eventos eseményen de la Cruz céljai eléréséhez 18 db Chauvet Dj Intimidator Hybrid 140SR és 10 db Intimidatior Beam 140SR használt fel. Az emeletes truss mentén egy ívelt videofal tövében és a felső tartóelemeken elhelyezkedő sokoldalú 140W-os hibrid lámpák beam és wash funkcióban is működtek. Ezeknek a fényhatásoknak a kiegészítésére az Intimidator Beam 140SR fixtúrákat használták, melyeket egyenes vonalban építettek a földszinti truss elemekre, mintegy fényrácsot létrehozva.

“A hibridek fényszóróként nagyon jól működtek a színpad padlóján” – meséli de la Cruz. “Ez megdöbbentő mintákat hozott létre a DJ és a zenekar fellépése során anélkül, hogy bármit is elvett volna az élő közvetítés fő megvilágításából.”

Amikor még nem texturálták a színpadi fedélzetet, az Intimidator Hybrid 140SR lámpatesteket használták arra, hogy a fénysugarakkal kereszteződő mintákat alkossanak, melyek elősegítették a színpad megjelenítését az élő nézők számára. Ugyanakkor izgalmas megjelenést is kölcsönöztek neki.

A Rapsoda Retro Band és a La Banda de George előadásainak csúcspontjain a színpad fedélzetén lévő hibridek dinamikus légi effektekkel operáltak. Szorosan összehangolva ezeket a fényeket de la Cruz képes volt bevonni a drive-in közönségét is anélkül, hogy rontotta volna a stream megjelenését.

De la Cruz számára a livestream-drive-in kombinált show megvilágítása kifizetődő élmény volt. “Élveztem a munkát az Orbit Eventos-szal” – mondta. “Ráadásul nagy megtiszteltetés volt részt venni egy showban Ricardo Ruiz társaságában. Élveztem a kihívást is, hogy valami újat alkossak.”

Azzal, hogy ilyen sikeresen teljesítette ezt a kihívást, de la Cruz kifizetődővé tette ezt az egyedülálló show-t a rajongók számára – akár az autójukból, akár otthonról élvezték a látványt.