Joy of Disco

Bréma, Németország – A PioneerDJ és a ChauvetDJ tett egy fontos előrelépést az élőben közvetített produkciók iránti növekvő igény kielégítésére egy többfunkciós stúdió képében. A ChauvetDJ német központjában található új létesítmény teljesen felszerelt a műsorok elkészítéséhez, melyek panelbeszélgetésekre, termékbemutatókra, DJ szettekre vagy élőzenés előadásokra is alkalmas.

A stúdió több, mint 25db ChauvetDJ fixtúrával rendelkezik, melyek mellett a PioneerDJ is odatette magát: DJM-V10 mixer, DJS-1000 performansz sampler, XDJ-XZ All-In-One pult.

A ChauvetDJ és a PioneerDJ számára az új együttműködés a két német vállalat közötti hosszú ideje tartó barátság eredménye. “A múltban már kiváló partnerségben volt részünk.” – mondta Marcus Gierkens, a PioneerDJ németországi területi menedzsere. “Az olyan kiállításokon folytatott együttműködés, mint a MusikMesse, ahol megosztottuk standunkat egymással, valamint a workshopok, amelyeket azért szerveztünk, hogy az embereket tudással lássuk el a zene és a fény összekapcsolásával, hozta a két márka profitálását egymás szaktudásából.”

Mindkét cég már a stúdiót használja az ügyfelekkel való kommunikációra, a népszerű “Joy of Disco” streamsorozat pedig ugyanúgy készül a stúdióban, mint a legtöbb termékbemutató, workshop vagy promóciós videó.

A ChauvetDJ a stúdiót a legújabb és a hamarosan megjelenő termékek bemutatására is használja – német nyelven. A következő téma pl. a ChauvetDJ eszközök automatikus vezérlése a PioneerDJ rekordbox szoftverrel.

A Rekordbox-ot a stúdió fényshowjához is használják, a setupban pedig található a két mozgófejjel rendelkező GigBar MOVE, négy darab Intimidator Hybrid 140SR és két Intimidator Trio. Ezen kívül a színezőlámpák: 4db COLORband Pix-M USB, 4db Freedom Flex H4 IP és 2db EVE P-130 RGB. Az alapvilágítást és az előadók megvilágítását egy EVE P-100WW és egy EVE E-50Z látja el, további effekteknek pedig egy Kinta FX és egy Hurricane Haze 1DX áll rendelkezésre.

A fényeken kívül kulcsfontosságú szerepet tölt be a VIVID4 videófal, melyet a pult elejére applikáltak. Éles színeivel különböző célokra használják, kezdve a DJ kameraképével, a céges logókon át a nézők informálásáig.

“Nem titok, hogy a zene bármilyen formában profitál egy jó fényshow-val, és viszont is.” – mondta Thomas Fischer, a Chauvet Germany GmbH ügyvezető igazgatója. “Különösen ezekben az időkben fontos kiterjeszteni az izgalmas partneri kapcsolatokat és profitálni egymás erősségeiből, ahol csak lehetséges. A PioneerDJ-vel megbízható és hozzáértő partnert invitáltunk meg otthonunkba.”

Az eddig elkészült Joy of Disco adásokat itt lehet megtekinteni: https://bit.ly/2Rbh1YV