Chauvet DJ cserkész produkció – ShowXpress

Hunter Hughes és stábja, a Scout (cserkész) Productionsnál jó fél évig nem melózott eseményeken, de a közelmúltban aláírtak egy szerződést, hogy hang- és fénytechnikával támogassanak meg egy country-zenei show-t Landsdale (PA) közelében.

“Bár a 10 évnyi tapasztalatot nem felejtettük el, jó volt visszatérni egy olyan koncertre, melyen a ShowXpress dolgozik, és valljuk be, elég könnyű is használni. Rettentő kényelmesen lehet dolgozni vele – maradjunk ennyiben.” – mondta Hughes. “Számos különböző profilú lámpát alkalmazunk és a szoftverrel játszi könnyedséggel tudjuk ezeket gyorsan programozni.”

Hughes Xpress-Rack 1024 kütyüjét osztott módban üzemelteti, mely lehetővé teszi a laptop nélküli működést az előre beprogramozott műsorokkal, amiket a fedélzeti gombokkal vagy távirányítóval működtet. “A rack True1 be- és kimenetet, 3 és 5 tűs DMX-csatlakozást tartalmaz, valamint USB3 bemenetet a laptopok programozásához – ezek képesek 2x 1024 egységet egyidejűleg futtatni. A két univerzumon túl további ArtNet univerzumok is rendelkezésre állnak.”

A show programozását ezzel a beállításokkal Hughes különféle színpompás megjelenéseket produkált a country quintet-nek. A hat darab RGB mosó a fő elemekre (hátsó világítás), míg a színpad két oldalán további 4-4 egység dolgozott, kiegészítve batten lámpákkal. “Valljuk be, ez egy kicsi, várostól távoli show, és kihívás volt, hogy a regionális költségvetésből egy nagy durranást hozzunk létre.”

Az első országos bemutatót követően Hughes más projekteket is csinált, beleértve esküvőket is, és mint minden show, korlázott létszámban kerültek ‘megrendezésre’. “Várjuk már a tényleg nagy létszámú show-kat, hogy a teljes garmadánkat megmutathassuk és továbbra is szilárdan meg vagyunk győződve arról, hogy pozitív a hozzáállás, valamint a CDC (Centers of Disease Control – járványügyi, US) iránymutatásainak koherenciája is felgyorsítja ezt a folyamatot.”

“A legizgalmasabb az egész dologban, hogy a srácokkal újra együtt dolgozhattunk és lenyomhattunk egy eseményt. Számunkra ez egy szenvedély, ami nem csak a kábelek kirakásán alapul, hanem a lámpák programozásán és a teljes show felügyeletén – ehhez pedig rettentő nagy segítség a ShowXpress és az Xpress-Rack 1024!”